Cisco ondersteunt circulair gebruik met duurzame betaaloplossing

BTG-partner Cisco lanceert Cisco Green Pay, een betaaloplossing die het circulaire gebruik van Cisco's duurzame technologieën ondersteunt. Deze oplossing helpt klanten bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Aan het einde van de levensloop worden de producten kosteloos door Cisco teruggenomen.

"Environmental, social & corporate responsibility zijn niet alleen verankerd in onze eigen bedrijfspraktijken en producten, maar zijn ook een prioriteit voor onze klanten", zegt Wendy Mars, EMEAR President, Cisco. "Deze nieuwe betaaloplossing voor duurzame Cisco-technologie biedt onze klanten betrouwbare IT-oplossingen die minder natuurlijke hulpbronnen verbruiken en ervoor zorgen dat zij kunnen profiteren van de nieuwste innovatie."

Korting op Cisco-hardware en voorspelbare betalingen
Cisco Green Pay biedt een korting van 5% op Cisco-hardware, vijf jaar lang voorspelbare betalingen en gratis terugname van producten. Wanneer de apparatuur wordt geretourneerd, ontvangt de klant een certificaat waarin wordt bevestigd dat de apparatuur in de circulaire economie is opgenomen.

Cisco Green Pay is beschikbaar voor Cisco's duurzame technologieën, waaronder Green Meraki, het Cisco IoT-portfolio, smart buildings en Service Provider (SP)-infrastructuur. Klanten kunnen ook Cisco-software en -diensten bundelen. Aan het einde van de levensloop leveren klanten de apparatuur in of hebben ze de optie om met een jaar te verlengen.

Inzet op duurzaamheid
Cisco Green Pay vult Cisco's andere duurzaamheidsinspanningen aan. Denk daarbij aan de recente lancering van de Environmental Sustainability Specialization & Takeback Incentive voor partners en de Send IT Back-app. Ook versnelt het initiatief Cisco's streven naar 100% productretournering en ondersteunt het Cisco's doelstelling om in 2040 een netto-nul uitstoot te realiseren.

Circulariteit is een van de belangrijkste bouwstenen in Europa's nieuwe agenda voor duurzame groei en milieuduurzaamheid wordt van cruciaal belang voor IT-afdelingen in de EMEA-regio. Marktonderzoeker Canalys ondervroeg in maart 311 channel-partners. Eén op de vier EMEA-respondenten meldt in dit onderzoek dat milieuduurzaamheid is opgenomen in meer dan een derde van de ontvangen klantverzoeken. Cisco Green Pay stelt Cisco-klanten in staat om tegemoet te komen aan de groeiende bezorgdheid over de duurzaamheid van hun technologie.

"Cisco Green Pay introduceert een circulair betaalmodel dat verspilling minimaliseert, waardoor het voor klanten eenvoudiger wordt om een duurzame IT-strategie op te bouwen en hun doelstellingen op het gebied van milieu, maatschappij en governance te bereiken", zegt Guido Kessler, Cisco Capital EMEA Sales Leader.

Netto-nul uitstoot in 2040
Cisco zet zich in om een duurzame, circulaire en inclusieve toekomst te stimuleren. In 2021 maakte de BTG-partner de belofte om in 2040 netto-nul uitstoot te bereiken voor alle Scope 1-, Scope 2- en Scope 3-emissies (waaronder productgebruik, bedrijfsactiviteiten en de toeleveringsketen). Als tussentijdse doelstelling wil Cisco in 2025 netto-nul uitstoot bereiken voor alle wereldwijde Scope 1- en Scope 2-emissies.

Tijdens het World Economic Forum in januari 2018 ondertekenden Cisco CEO Chuck Robbins en acht andere tech-executives de Capital Equipment Pledge. Cisco beloofde hierin om op verzoek 100% productterugname aan te bieden, zonder kosten voor klanten. Cisco Green Pay helpt om dit doel te versnellen door een commercieel model te introduceren dat circulaire IT bevordert.

Tegen FY25 wil Cisco dat 100% van de nieuwe Cisco-producten en -verpakkingen Circular Design Principles bevatten. Het Product Takeback and Reuse Programma biedt eigenaars van Cisco-apparatuur de mogelijkheid om kosteloos apparatuur aan het einde van de levensloop te retourneren. 99,9% van de geretourneerde apparatuur wordt hergebruikt en gerecycled.

Send IT Back-app
Tijdens het fiscale jaar 2021 vereenvoudigde Cisco de retourzending van producten met de uitbreiding van de Send IT Back-app. De app is momenteel beschikbaar voor zowel Android- als iOS-gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Ook zijn er plannen om de toegang uit te breiden naar andere markten wereldwijd.

Cisco meldt ook dat haar gecertificeerde re-manufactured bedrijf Cisco Refresh haar afhankelijkheid van grondstoffen heeft verminderd en het afgelopen jaar voorkwam dat meer dan 1,1 miljoen kilogram aan apparatuur naar stortplaatsen is gegaan. Het programma draagt bij aan Cisco's duurzaamheidsdoelstellingen en is gunstig voor klanten die op zoek zijn naar tastbare manieren om hun duurzaamheidsbeloften te realiseren.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Duurzaamheid is voor veel bedrijven een belangrijk aandachtspunt. Met Cisco Green Pay helpt BTG-partner Cisco klanten met het realiseren van hun doelstellingen op dit vlak, en levert daarmee een grote bijdrage aan sustainability. Belangrijk is dat 99,9% van de geretourneerde apparatuur wordt hergebruikt en gerecycled. Daarnaast is het certificaat dat klanten ontvangen en aantoont dat hun IT-apparatuur aan het einde van de levensloop in de circulaire economie is opgenomen van grote toegevoegde waarde."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.