Internationale groep talenten volgt International Cyber Security Summer School

Een diverse groep van 63 talenten met uiteenlopende achtergronden uit 18 landen volgen deze week de ‘International Cyber Security Summer School’ (ICSSS) vanuit Den Haag. Van zondag 21 augustus t/m vrijdag 26 augustus volgt deze groep colleges over de meest actuele cybersecurity onderwerpen. Ook worden zij met cases, ontworpen door verschillende organisaties, uitgedaagd om aan nieuwe oplossingen te werken die onze gedigitaliseerde wereld veiliger maken. De groep bestaat uit masterstudenten, young professionals en PhD’ers.

De ICSSS is de 7e editie van een jaarlijks terugkerend event. Dit jaar organiseert Security Delta (HSD) het event in samenwerking met een breed palet aan partners, zoals de Universiteit Leiden, Europol/European Cyber Crime Center, NATO Communications and Information Agency, Accenture, BTG-partner KPN, Darktrace, Booz Allen Hamilton, Chapter8, De Nederlandse Bank, Deloitte, Sign Post Six, EclecticIQ, Connect2Trust, Secura, SecuredNow, CFLW Cyber Strategies, The Hague Tech en de Dutch Innovation Factory. Daarnaast geven sprekers als Bibi van den Berg, Hester Somsen, Peter Zinn, Shanthi Verburg-Karthikeyan, en vele andere experts acte de presence voor deze gevarieerde groep.

Inhoudelijk multidisciplinair programma
Net als voorgaande jaren heeft de summer school een inhoudelijk multidisciplinair programma samengesteld met experts, inclusief challenges, werkbezoeken, HR-event met talent matching en sociale events. Het doel van de summer school is het delen van kennis en zowel ontdekken als ontwikkelen van nieuwe talenten die zich willen inzetten voor digitale veiligheid. De Human Capital Agenda (Cyber) Security, ontwikkeld met een aantal HSD-partners, ligt aan de basis van deze jaarlijkse summer school. Zo wordt met elkaar een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en werkgevers en het aantrekken en ontwikkelen van talent.

Uitdagingen
Met achtergronden in technologie, beleid, recht, sociale wetenschappen en het bedrijfsleven komen de deelnemers samen om meer te leren over een multidisciplinaire aanpak van cybersecurity. Zo leren zij over cyberincidenten, cyberrisico- en dreigingsmanagement, cryptocurrency-onderzoeken, cybercrime as a service en de menselijke factor in cybersecurity. Daarnaast worden zij uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen voor actuele cybersecurityvraagstukken.

Joris den Bruinen, directeur-bestuurder HSD: “Samenwerken en talentontwikkeling in cybersecurity zijn de sleutel om onze steeds verder gedigitaliseerde samenleving veiliger te maken. De vraag naar nieuw talent is groot, qua aantallen en zeker ook kwalitatief qua gedegen kennis van zaken. Het internationale en multidisciplinaire karakter van de summer school, waar steeds meer partners zich bij aansluiten, draagt eraan bij om dit te bereiken.”

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Cybersecurity is een onmisbaar element van onze digitale wereld. Om security op peil te houden is de beschikbaarheid van voldoende talent van cruciaal belang. De International Cyber Security Summer School draagt hieraan bij en daagt cybersecuritytalenten afkomstig uit een groot aantal landen uit met cases. Zij werken aan nieuwe oplossingen die de gedigitaliseerde wereld veiliger maken en actuele cybersecurityvraagstukken op te lossen. Zij leren meer over cyberincidenten, cyberrisico- en dreigingsmanagement, cryptocurrency-onderzoeken, cybercrime as a service en de menselijke factor in cybersecurity. Een waardevol initiatief dat BTG van harte steunt."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.