Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG-Voorzitter Petra Claessen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

29 apr 2024

BTG-Voorzitter Petra Claessen heeft vrijdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen in de Orde van Oranje-Nassau.

Ze kreeg deze bijzondere onderscheiding als Ridder in het kader van haar landelijke verdiensten voor haar inzet als vrijwilliger bij diverse organisaties zoals het Ambassadeurschap Corporate Partnerships bij de Stichting Hulphond, als lid Raad van Toezicht en Lid van het Curatorium bij de Stichting Parc Spelderholt. Ook vanuit haar rol als Bestuurslid van het NCD (Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen) wist Petra de verbinding te leggen tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. Als Rotarian is Petra ook zeer actief; Chartered Voorzitter Houten-Castellum, Voorzitter RC Utrecht West, bestuurslid van de landelijke Rotary organisatie RAN voor de marketing & communicatie en tal van commissies hebben onder haar voorzitterschap het licht gezien. Met het onderwijs heeft Petra ook een stevige link als Deel-Adviesraad lid bij diverse Hogescholen door het land. Ook is zij voorvechter voor de nationale en internationale Accreditatie- en Certificeringstrajecten in het onderwijs. Als voorzitter van de Stichting Behoud Franse Klooster, Kapel en Orgel wist zij vele gelden samen met de vrijwilligers binnen te halen door het houden van benefietconcerten, dit alles voor de reparatie van het Orgel. Het gerestaureerde orgel wordt nu ingezet voor educatiedoelstellingen voor kinderen en tijdens kerkdiensten en concerten wordt muziek verbonden aan het maatschappelijke belang. Verder is Petra vanaf 1 oktober 2022 Voorzitter van de Stichting Erfgoed Stein, waar zij van meet af aan zich heeft ingezet samen met de andere bestuursleden, voor meer zichtbaarheid van het Archeologisch Museum Stein, voor de activiteiten vanuit de Secties Heemkunde en Archeologie en is zij gevraagd door de Gemeente Stein, om als Voorzitter van de Klankbordgroep Kunst- en Cultuurbeleid 2023 – 2027 op te treden. Dit alles is met succes en met grote passie gerealiseerd en uitgerold.

Bijzondere uitreiking

Deze Koninklijke onderscheiding als Ridder werd aan Petra Claessen uitgereikt door de Burgemeester Mevrouw Marion Leurs-Mordang van de Gemeente Stein. Mevrouw Leurs gaf bij de uitreiking aan, dat het CV van Petra Claessen veel meer bestuurlijke- en adviesrollen bevat, mét een landelijke uitstraling en zij beperkte zich vrijdag tot de “korte versie.” Als rode draad is de verbindingen die Petra steeds legt tussen de overheid (landelijk, regionaal en lokaal), met de wetenschap en het bedrijfsleven.

Mede door haar zeer gepassioneerde inzet in de functie als Voorzitter BTG & Boardmember BTG Holding, is vanuit BTG het initiatief ontstaan tot deze voordracht. Vanuit haar Voorzitterschap en eerdere directievoering droeg en draagt Petra permanent bij aan het enthousiasmeren, verbinden en versterken van het digitale ecosysteem in Nederland.

Achter de schermen vond voor het organiseren van de uitreiking veel geheim overleg plaats en werd een buitengewone en fantastische organisatie op poten gezet door Nathasja da Cruz (BTG) en met medeweten van Jeroen Hofsté (BTG/BTG Services) om Petra Claessen voor te dragen en haar uiteindelijk onder het voorwendsel naar een afspraak te krijgen ten behoeve van een fotosessie én een interview met de Burgemeester van Stein.

Petra Claessen is niet alleen vanuit haar vrijwilligersrol bij tal van organisaties en instellingen, maar ook in het huidige werkveld voor IT en Communicatie Technologie (nationaal en met internationale uitstraling) van onschatbare waarde gebleken.

 

Gerelateerd nieuws