Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

DMI Centre voor slimme, duurzame steden feestelijk geopend

9 feb 2024

Het nieuwe DMI Centre, gevestigd aan de Barchman Wuytierslaan 10 in Amersfoort, opende afgelopen woensdag 7 februari de deuren. Het Centre biedt het Dutch Metropolitan Innovations (DMI) netwerk een fysieke plek, centraal gelegen in het land, waar publieke en private partners elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plek voor kennisuitwisseling, training en opleiding, overleg, demo’s en samenwerking.

Een groot aantal partners van het DMI-ecosysteem wist de locatie van het nieuwe DMI Centre in Amersfoort woensdagmiddag 7 februari al te vinden. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst werd het gezelschap van publieke en private partijen welkom geheten door een trotse wethouder Tyas Bijlholt van Amersfoort. In zijn welkomstwoord herinnerde hij de aanwezigen eraan dat zijn stad nu niet alleen de beste stad van Europa is, maar ook nog eens het enige èchte DMI Centre voor slimme, duurzame steden herbergt. Met de grote opgaven waar Amersfoort – net als vele andere steden verspreid over ons land – voor staat op het gebied van woningbouw, mobiliteitsvernieuwing, klimaat en energie gaf de wethouder aan heel blij te zijn met het nieuwe DMI Centre.

Caspar de Jonge ging kort in op de historie van de samenwerking op het gebied van slimme en duurzame steden en benadrukte het grote belang van het hebben van een Centre als dit. Het biedt het netwerk een fysieke plek, centraal gelegen in het land, waar partners elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plek voor kennisuitwisseling, training en opleiding, overleg, demo’s en samenwerking. Leden kunnen vanaf nu via het DMI-platform onder andere een zaal reserveren in het DMI Centre en gebruik maken van de aanwezige faciliteiten.

Bij wijze van openingshandeling werden verschillende partners namens het gezamenlijke bedrijfsleven, gemeenten en het Rijk uitgenodigd met elkaar een kleurrijke puzzel te leggen, waarop de gevleugelde woorden zichtbaar werden: ‘Hierbij verklaren wij het nieuwe DMI Centre voor slimme, duurzame steden voor geopend’. Tijdens de aansluitende borrel werden de eerste reserveringen gemaakt voor de zalen in het Centre en was er uitgebreid gelegenheid om bij te praten.

De Ministerraad besloot een jaar geleden op advies van het Nationaal Groeifonds om 85 miljoen euro te investeren in het DMI-ecosysteem. Het bedrijfsleven draagt aanvullend 42 miljoen euro bij..

Gerelateerd nieuws