Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

iPoort debat in teken risico’s en voordelen van AI

12 apr 2024

Op dinsdag 4 juni organiseert de Stichting iPoort in de middag samen met Conclusion het debat ‘Aan de slag met verantwoorde AI: Hoe en waarom’. Ontdek hoe je de voordelen van AI kunt benutten terwijl je de risico’s minimaliseert.

We verkennen onder begeleiding van Karen van der Zanden, voorzitter Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering veelbelovende AI-toepassingen en de ethische overwegingen daarbij. Keynotespreker Eske van Egerschot, autoriteit op het gebied van AI Governance en Responsible AI, en voormalig Tweede Kamerlid voor Technologie en Innovatie, belicht de kansen en risico’s van kunstmatige intelligentie.

Petra Claessen, Duo-Voorzitter van Stichting iPoort en tevens voorzitter BTG: “Het is van cruciaal belang, dat we samen met de overheid kijken naar de mogelijkheden en risico’s van AI. Daarom is het evident dat we ook binnen iPoort weer aandacht besteden voor dit onderwerp. Ook binnen de BTG heeft het onze voortdurende aandacht, onder andere binnen de Expertgroep AI. Dit omdat het iedereen in onze smart society raakt.”

Een korte impressie uit het programma:

· de rol van AI in het stimuleren van innovatie binnen verschillende industrieën.

· zeven essentiële technieken om AI-innovaties te identificeren en succesvol te implementeren.

· de uitdagingen en gevaren van AI-implementatie en hoe je deze kunt navigeren.

· zes aandachtsgebieden voor verantwoorde inzet van AI.

· Paneldiscussie.

Tijdens de paneldiscussie met Peter Werkhoven Chief Scientist bij TNO, Fred Hoekstra CIO bij UWV, beleidscoördinator Elja Daae, Beleidscoordinator AI bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Prof. Anne Meuwese van de Universiteit Leiden verkennen we uitgebreid de aspecten van AI-governance. Aanmelden kan nog steeds (zie website iPoort). Van harte welkom !

Gerelateerd nieuws