Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

MCS slaat de handen ineen met de Ierse leverancier Druid en wordt in de Benelux distributeur van hun Raemis technologieplatform. Sinds 2000 is Druid een wereldleider op het gebied van Private LTE en Private 5G SA (stand alone)-oplossingen.

Druid Software is een toonaangevende leverancier van core-netwerkoplossingen waarmee bedrijven de volledige kracht van 5G en 4G kunnen benutten. Met een focus op prestaties, beveiliging en schaalbaarheid worden de oplossingen van Druid Software vertrouwd door bedrijven wereldwijd.

Het doel van deze samenwerking is het leveren van succesvolle Private LTE (4G) en 5G SA netwerken die naadloos integreren met missie- en bedrijfskritische communicatieprocessen van organisaties. De nadruk zal liggen op innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg, logistiek en industrie.

Het partnership ondersteunt MCS in haar streven om haar sterke positie als Private Netwerk-expert in Nederland verder uit te breiden naar de Benelux en voorop te blijven lopen in nieuwe technologische IoT-ontwikkelingen. Op deze manier kan MCS haar partners blijven ondersteunen in de beste private netwerkoplossingen voor haar partners en klanten van deze partners. Met deze samenwerking bieden Druid en MCS een gezamenlijke oplossing voor organisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit.

Datacommunicatie van hoge kwaliteit
Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Waar deze netwerken voorheen alleen werden gebruikt voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers, bieden Private LTE en Private 5G SA ook de mogelijkheid om vergaande IoT-oplossingen te ondersteunen en zal 5G SA een serieus alternatief zijn voor bedrade netwerken.

Het is van belang dat deze bedrijf kritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een private netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar. Met een Private LTE of Private 5G-netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van organisaties. Zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

Samenwerken is succes
Bas Piek, directeur van MCS, over de samenwerking: “Met Druid Raemis private core software hebben wij als MCS ons portfolio voor private netwerken compleet gemaakt. Deze uiterst betrouwbare Ierse softwareleverancier heeft al jaren een uitstekende reputatie voor het leveren van veilige en betrouwbare private core netwerken. MCS levert al meer dan 20 jaar private netwerken en is in Nederland de value add distributeur voor Private GSM, LTE en 5G-netwerken. Wij zien de samenwerking als mooie kans om voor onze partners en hun klanten topkwaliteit Europese software te leveren voor mission en business critical netwerken.”

Ken Hatton, Druid’s channel manager voor Nederland, over de samenwerking: “We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat zo’n uitgebreide geschiedenis heeft in private netwerken. MCS is één van de weinige bedrijven die kan zeggen dat ze al langer dan Druid actief zijn in de private netwerkindustrie, en startte 3 jaar voor ons in 1997. Ons platform Raemis zal MCS in staat stellen om gebruik te maken van hun uitgebreide ervaring om hun klanten de meest betrouwbare, geavanceerde private netwerkoplossingen aan te bieden met functies zoals enterprise slicing, gedistribueerd netwerkbeheer en WiFi-integratie.”

Gerelateerd nieuws