Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Techstartup Duckduckgoose haalt 1,3 miljoen euro op voor bestrijding deepfake-fraude

11 jun 2024 Thema: AI

Techstartup Duckduckgoose, gevestigd in Delft, heeft met succes 1,3 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in detectiesoftware voor het herkennen van deepfake-beelden en -spraak, ziet een toenemende vraag naar zijn diensten naarmate deepfake-fraude vaker voorkomt, vooral bij identificatieprocessen. Vorige week donderdag was een van de oprichters van DuckDuckgoose, Mark Evenblij, als spreker op het BTG Business Event. Aan de hand van voorbeelden liet hij zien wat er al mogelijk is met deepfake.

De financiering wordt geleid door investeringsfonds SI3 van Shaping Impact Group en Ctrl+Alt+Invest, die samen een bedrag van één miljoen euro hebben geïnvesteerd. Eerder dit jaar voegden Aruma Ventures, Graduate Entrepreneur en Kwetter gezamenlijk 300.000 euro toe. Hiermee komt het totaal van deze eerste investeringsronde op 1,3 miljoen euro.

Duckduckgoose biedt een API waarmee klanten hun beeldmateriaal kunnen uploaden. De content wordt vervolgens geanalyseerd met behulp van AI-technologie om sporen van manipulatie te detecteren. Het bedrijf is van plan om de investering te gebruiken om zijn positie binnen de digitale identiteitssector te versterken en zijn technologie schaalbaar te maken voor diverse toepassingen zoals het bestrijden van deepfake-porno, nepnieuws en deepfake-telecommunicatie.

Samenwerkingen en toepassingen

De startup werkt al samen met banken, verzekeraars en de Tweede Kamer om mogelijke gemanipuleerde beelden van Kamerleden te onderzoeken. Ook het Nederlands Forensisch Instituut is een opdrachtgever, en internationale veiligheidsdiensten en het Amerikaanse ministerie van Defensie doen regelmatig een beroep op de deepfake-detectiesoftware van Duckduckgoose.

Directeur Parya Lotfi toont zich verheugd over de nieuwe investeringen: “We zijn blij dat investeerders de potentie van onze software erkennen. Bankfraude, sextortion, opruiing en maatschappelijke polarisatie… Met deepfake-beelden kunnen kwaadwillenden veel schade aanrichten. Onze software maakt het mogelijk om deze manipulaties te ontmaskeren.”

Met deze nieuwe financiering is Duckduckgoose klaar om zijn innovatieve oplossingen verder te ontwikkelen en de strijd tegen deepfake-fraude wereldwijd te intensiveren

Gerelateerd nieuws