Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

VolkerWessels herschikt portfolio en wil af van Telecom-activiteiten

12 mrt 2024

VolkerWessels wil een strategische aanpassing doorvoeren binnen haar portfolio. Het bedrijf is van plan om dochterondernemingen Visser & Smit Hanab, VolkersWessels Telecom en Homij van de hand te doen. Deze beslissing komt voort uit een streven om de focus te leggen op kernactiviteiten, zoals woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. De drie dochterbedrijven, die naar verluidt een gecombineerde waarde hebben van 600 tot 800 miljoen euro, zouden gezamenlijk worden verkocht.

Dit biedt potentiële investeerders de kans om een substantiële positie te verwerven in de Nederlandse telecommarkt, dankzij het uitgebreide klantenbestand van VolkerWessels Telecom. Visser & Smit Hanab en Homij, actief in respectievelijk kabel- en leidingeninfrastructuur en installatietechniek, vallen ook onder deze verkoop.  Connect B.V., een dochteronderneming van VolkerWessels Telecom, heeft recent aangekondigd verder te gaan onder de naam Blauwr. Het FD meldt dat de gezamenlijke dochterondernemingen een brutobedrijfsresultaat (ebitda) van 100 miljoen euro generere

Gerelateerd nieuws