Kostenontwikkeling premium sms-diensten

In oktober 2010 brachten wij de kostenontwikkeling van mobiele verkeerssoorten in de periode 2006-2010 onder de aandacht. In 2010 bleken de gefactureerde bedragen voor sms-informatiediensten met 532% te zijn gestegen in verhouding tot 2006. Deze stijging kan deels worden verklaard door een in 2006 nog beperkt aanbod van dit soort diensten. Interessanter was dat 10% van de aansluitingen meer dan de helft van de kostenstijging veroorzaakte.

OPTA publiceert vandaag haar nieuwe regels voor (misleidende) premium sms-diensten. Die regels zijn bedoeld om de consument te beschermen. Uw organisatie is natuurlijk geen consument, maar sommige zakelijke mobiele bellers gedragen zich wel als zodanig.

Op enkele onderdelen kunt u naar de nieuwe regels verwijzen wanneer uw organisatie een einde wil maken aan premium sms-gebruik of deze beperken. Het gaat dan vooral om het (kosteloos) blokkeren van premium sms-diensten, een mogelijkheid die uw aanbieder beschikbaar heeft via het sms-dienstenfilter. Technisch gezien is er geen enkele reden waarom het blokkeren alleen via dit filter zou kunnen, u kunt ook gewoon uw complete bestand in één keer aanleveren. Daarnaast moet uw aanbieder kunnen aantonen dat uw organisatie heeft verklaard bereid te zijn de kosten van premium sms-diensten te betalen.

De aanbieders zijn door OPTA geïnformeerd over de nieuwe regels, uw aanbieder hoort daarmee bekend te zijn.

Bron: OPTA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.