Erik Hoving (KPN) spreker tijdens BTG combidag 8 oktober

AgendaDe eerstvolgende combidag organiseert belangenvereniging BTG exclusief voor haar leden op dinsdag 8 oktober aanstaande in het Utrechtse Geldmuseum vanaf 10.00 uur. Noteer alvast de datum in je agenda en meld je hier aan. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. In een middagsessie zal Erik Hoving, group chief technology officer bij KPN, in dialoog gaan met de BTG-leden over actuele telecomissues.

Erik Hoving (Eindhoven, 1963) omschrijft KPN als ‘een mooi Nederlands bedrijf in een zeer relevante industrie waarin de komende jaren ontzettend veel gaat gebeuren.’

Winnaarsmentaliteit

Hoving is volgens zijn curriculum vitae een doorzetter, is creatief, eigenzinnig en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Hij studeerde aan de universiteiten van Delft en Rotterdam, begon zijn carrière eind jaren tachtig bij AT&T NSI en switchte drie jaar later naar consultancybedrijf Arthur D. Little waar hij tien jaar werkte. Hoving vervolgde zijn loopbaan bij Monitor Group en werd vervolgens ceo bij telecombedrijf Zenitel in Brussel. In 2008 maakte hij de overstap naar KPN als chief technology officer en ceo NetCo bij KPN Mobile International. Binnen KPN kijkt hij met trots terug op zijn bijdrage aan de totstandkoming van het partnership met het Chinese bedrijf ZTE en de positieve resultaten van Mobile International in de afgelopen jaren. Als zijn mooiste moment noemt hij de totstandkoming van het eerste plan voor de mobile challenger in 2002 in België, toen nog als adviseur van KPN.

KPN-strategie

De nieuwe KPN-strategie 2011-2015 ziet Hoving als een kans voor KPN om dichter bij de samenleving te komen. ‘We zouden minder technocratisch en met meer emotie de markt moeten benaderen. In onze besluitvorming moeten we dichter bij de werkelijkheid staan.’ Met zijn nieuwe afdeling wil hij er de komende jaren voor zorgen dat KPN zich meer op de lange termijn gaat richten. ‘Niet alleen naar de korte termijn kijken. Eerst de juiste opties in kaart brengen en dan pas kiezen. Voor onze klanten en de maatschappij moeten we onze relevantie vergroten. 'If you want to choose, you need options, is zijn lijfspreuk.' Naast zijn KPN-werkzaamheden was Hoving bestuurslid van de Stichting Lezen en Schrijven waarvan hij tevens medeoprichter is. Verder is hij bestuurslid van de Stichting Toekomst der Techniek. Hoving is gehuwd en vader van 4 kinderen, houdt van sporten, goed eten en goede wijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.