VodafoneZiggo voorziet Maastricht van stadswifi

Het centrum van Maastricht wordt in 2018 voorzien van gratis stadswifi. Het centrummanagement van de stad heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met VodafoneZiggo. Gebruik van de draadloze voorziening is gratis en de voorbereidingen zijn in volle gang, zo laat VodafoneZiggo weten.

stadswifi maastricht

Stadswifi Maastricht begonnen als proef

Momenteel kan in delen van de stad al draadloos worden geïnternet. Sinds 2014 is dat het geval op het Vrijthof. In 2015 deed de stad een proef met gratis wifi op de Markt, het Onze Lieve Vrouweplein, Amorsplein, Stationsplein en rondom de Health Campus. Voor deze proef bouwde Ziggo de straatkasten die worden gebruikt voor dataverkeer en televisiesignalen, om tot wifi-hotspot. Deze hotspots kenden  een zendbereik van circa 100 meter. Blijkbaar was men zo tevreden over deze proef, dat nu is besloten om de gehele binnenstad van wifi te voorzien.

Smart city

Met de aanleg van is een (eerste) investering gemoeid van zo'n half miljoen euro, zo laat Paul ten Haaf, centrummanager van Maastricht weten in dagblad De Limburger. "Om een centrumbrede dekking te creëren, worden er verspreid over de hele binnenstad ongeveer 135 verbindingskasten geïnstalleerd. Op straten, pleinen en aan gevels." Volgens Ten Haaf wil de stad met het aanbieden van gratis wifi voorop blijven lopen en biedt het systeem de stad veel nieuwe mogelijkheden, ook als smart city.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.