BTG brengt marktpartijen samen op Masterclass Mission Critical Communication

 

Voor organisaties wordt mobiele communicatie met de voortschrijdende digitalisering van bedrijfsprocessen steeds belangrijker. Daarom hield de BTG Expert groep Kritische Mobiele Breedband Gebruikers (KMBG) op 8 februari de BTG Masterclass Mission Critical.

De met 75 personen goed bezochte BTG Masterclass Mission Critical werd gehouden bij Koning & Hartman in Delft. Petra Claessen, Managing Director & New Business BTG: “Zakelijk Nederland zoekt oplossingen voor kritische mobiele communicatie. Met deze bijeenkomst heeft BTG de onderlinge verbinding gezocht en de concrete brug geslagen tussen bedrijfsleven, overheden, gebruikers, MNO’s en solution partners in het domein van bedrijfskritische communicatie. Stabiele, mobiele communicatie is een absolute ‘need to have’ in deze digitaliserende markt.”

Inhoudelijk een zeer geslaagde bijeenkomst, vonden de aanwezigen. Gastheer Oswald Coene, CEO Koning & Hartman: “Ik vond het een zeer inspirerende bijeenkomst. Door elkaars kracht en expertise beter te benutten kunnen we de wereld van Mission Critical Communication nog beter bedienen.”

Op de BTG-bijeenkomst van 8 februari presenteerden diverse aanbieders van kritische communicatiediensten hun visie, onder wie operators Jos Beriere (KPN), Richard Marijs (T-Mobile), Andreas Stribos (VodafoneZiggo), private aanbieder Otto van den Wijngaard (Koning & Hartman) en aanbieder van kritische communicatie Harrie Schoonewille (Entropia). In de afsluitende paneldiscussie bespraken onder anderen Peter Anker (MinEZ) en Jeroen Thijsen (Huawei) de match tussen vraag en aanbod van Mission Critical Communication-diensten. De BTG Masterclass werd geleid en samengevat door dagvoorzitter Antoine van der Sijs van Strict. “Tijdens de vorige bijeenkomst op 6 december hebben we de vraagzijde geïnventariseerd en deze meeting kwam dus de aanbodzijde uitgebreid aan het woord. Naast de boeiende presentaties was de afsluitende discussie interessant. Daar merk je dat vraag en aanbod nog niet optimaal op elkaar aansluiten. Daar is nog wel sprake van een soort mismatch. Daarom is deze dialoog ook zo belangrijk. Mobiele communicatie is zó belangrijk aan het worden en dus ook dat we nieuwe zakelijke toepassingen testen en toepassen. Dus het is zaak vraag en aanbod met elkaar in gesprek te laten gaan. Een goede vraagbundeling is daarbij essentieel om de operators in beweging te krijgen. Dit was een mooie aanzet daarvoor, maar we zijn er nog niet”, aldus dagvoorzitter Antoine van der Sijs.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.