Erasmus MC zorgt voor doorbraak in gezondheidszorg

Het ziekenhuis van de toekomst krijgt vorm in Rotterdam. In het nieuwe Erasmus MC hebben zorgverleners een vrijwel continu en overall inzicht in het welzijn van patiënten.

Half mei is de nieuwbouw van Erasmus MC gereed. De traditionele ontvangstbalie is dan verleden tijd; patiënten melden zich voortaan aan bij een van de aanmeldzuilen, waarna de juiste verpleegkundige een melding op zijn speciale smartphone krijgt om de patiënt op te vangen. Slechts een klein voorbeeld van de innovatie in het nieuwe Erasmus MC waarbij het Medisch Integraal Communicatie en Informatie Systeem (MICIS) een centrale rol speelt. Dit zorgt namelijk voor de bewaking van de patiënt en de communicatie tussen patiënt en zorgverleners, tussen de zorgverleners onderling en tussen de patiënt met het thuisfront en de buitenwereld.

Petra Claessen, Managing Director & New Business BTG: “We zijn ontzettend trots dat een van onze leden op deze wijze vooroploopt in innovatie in de zorg. Ontzettend inspirerend op welke wijze Erasmus MC dankzij ICT de veiligheid van patiënten, de efficiency in de organisatie, de communicatie en de inzet van de zorgprofessionals verbetert. We kijken uit naar de opening van de nieuwbouw en gaan zeker met de BTG-leden een bedrijfsbezoek brengen om de innovatie van dichtbij te ervaren.”

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.