BTG aanwezig op congres Smart Cities 2018 in New York

Een delegatie van 90 vertegenwoordigers uit Nederland zal deze week het Smart Cities NY 2018-congres bijwonen. Branchevereniging BTG is vertegenwoordigd in de persoon van Olaf Müller, voorzitter BTG Expertgroup Smart City.

De delegatie, geleid door burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en ambassadeur van Circulaire Economie voor de Metropoolregio Amsterdam Jacqueline Cramer, bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven, wetenschap en gemeenten die Nederland, Aruba, Curaçao en de steden Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam vertegenwoordigen.

BTG aanwezig in New York

BTG heeft het thema Smart City omarmd en een plaats gegeven in de BTG Expertgroup Smart City. Olaf Müller, voorzitter van deze BTG-werkgroep, is dan ook namens de branchevereniging aanwezig op het congres in New York. Petra Claessen, Managing Director & New Business bij BTG: “Als branchevereniging is het onze ambitie om steden slimmer te maken. Dat doen we samen met gemeenten in Nederland die al gestart zijn met een Smart City-concept. Vanuit BTG hebben we dit thema ook geadopteerd omdat een groot aantal van onze leden de gemeenten  in Nederland vertegenwoordigen binnen BTG. Onze vereniging brengt vraag en aanbod bij elkaar en empowered zo samen krachten. Vanuit onze regionale aanpak waarbij BTG naar de gemeenten toekomt, willen we ‘best practices’ met elkaar delen en deskundigheid en kennis bij elkaar brengen.  BTG vormt een brugfunctie in de markt tussen partijen, faciliteert initiatieven en lost samen met haar leden en partners marktimperfecties op.”

Nederlandse bijdragen op congres

Tijdens het congres Smart Cities NY 2018 worden de vorderingen die in Nederland plaatsvinden op Smart City-gebied belicht door Nederlandse experts. Hierbij ligt de nadruk op slimme en groene mobiliteit, sectoroverschrijdende Smart Cities, circulair bouwen en de overheid. Een paar hoogtepunten van de Nederlandse deelname:

*Op 9 mei neemt burgemeester Aboutaleb deel aan een keynote panel-discussie over veerkracht: ‘Overleven + bloeien: een gesprek met wereldburgers over veerkracht’.

*Op 9 mei spreekt Jacqueline Cramer, voormalig minister van VROM en Ambassadeur van Circulaire Economie voor de Metropoolregio Amsterdam, in de sessie ‘Circulaire Economie: Closing the Loop’.

*Op 10 mei treedt Ger Baron, CTO voor de stad Amsterdam, op als panellid bij ‘De supermogendheid van wereldwijde samenwerking voor stedelijke transformatie’.

*Op 10 mei neemt Coen van Oostrom, oprichter en CEO van OVG Real Estate, deel aan de paneldiscussie ‘Building and Design 21st century’.

Daarnaast is er een Holland Paviljoen en wordt een breed scala aan ondersteunende sessies georganiseerd voor deelnemers uit Nederland, waaronder workshops over de toekomst van slimme steden, over de ontwikkeling van circulaire stadsinzichten voor de toekomst te ontwikkelen en over zakendoen in het tech-ecosysteem van New York.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.