Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG kijkt terug op succesvol MWC in Barcelona

1 mrt 2024

BTG was deze week goed vertegenwoordigd tijdens het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona. Naast bezoeken aan de stands van BTG-partners hadden we meetings met relevante marktpartijen en was BTG aanwezig op de verschillende netwerkbijeenkomsten. Een van de highlights was het BTG & FNS Networking Dinner op dinsdagavond.

“Het is belangrijk om elk jaar op MWC onze partners en branchegenoten te ontmoetten en te horen wat er in de markt speelt. We kijken terug op een zeer geslaagd event, waar BTG onder meer partner was van het Dutch Pavillion en samen met Future Network Services een zeer geslaagd diner organiseerde. We hebben weer veel inspiratie opgedaan en zaken gehoord waarmee we aan de slag kunnen, samen met onze partners en leden”, aldus Petra Claessen, voorzitter BTG en Boardmember BTG Holding.

Network dinner met FNS

Future Network Services (FNS) is een unieke Nederlandse alliantie, bestaande uit 60 toonaangevende ICT-bedrijven, mobiele operators, halfgeleiderfabrikanten, onderzoeksinstellingen en universiteiten, die zich hebben verenigd om leiding te geven aan de ontwikkeling van specifieke aspecten van 6G: softwareantennes, AI-aangedreven netwerksoftware en baanbrekende 6G-toepassingen.
Namens de BTG board opende BTG-directeur Harry Vermeulen dit speciale BTG & FNS networking dinner. Mischa Dohler van Ericsson verzorgde een keynote over het belang van samenwerking in 6G R&D. Ook waren vertegenwoordigers aanwezig uit diverse Europese landen met als strategisch uitgangspunt het ontwikkelen van een Nationaal 6G-programma.

Minister Micky Adriaanssens op MWC

Minister Micky Adriaansens van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat was ook op MWC in Barcelona en opende maandag onder het toeziend oog van de BTG-delegatie het Dutch Pavillion. Haar boodschap in haar welkomstwoord; “we hebben allemaal een rol in versnellen van digitale transformatie. The war on talent is het grootste issue op dit moment. Daarnaast moeten we start-ups actief ondersteunen om door te kunnen groeien. Dat gebeurt nu te weinig.” BTG – Branchevereniging voor IT en communicatietechnologie werkt daar hard aan, onder meer met haar Green meets Grey programma.

Uiteraard bezochten we op MWC ook veel BTG-partners, waaronder Huawei en CommScope. Zo maakten we op de beurs uitgebreid kennis met oplossingen van Commscope, zoals de uitbreiding van dekking en capaciteit met zeer efficiënte, kleine antenneoplossingen. Daarnaast het stroomlijnen van de inzet van glasvezel- en stroominfrastructuur voor een flexibeler netwerk met het HELIAX-portfolio.
Verder deden we een private wireless tour op de MWC in Barcelona met onder andere BTG-partners Spie, Eurofiber, Schiphol en SURF. De ontwikkelingen rondom private5G netwerken gaan heel erg snel en realiseren unieke use cases in de digitale transformatie. Als BTG helpen wij onze partners dit in Nederland te versnellen.

Gerelateerd nieuws