Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG Services zet zich in voor ‘Duurzaam Digitaal’

19 dec 2023

BTG is dé branchevereniging voor IT & Communicatietechnologie. Aan de ene kant kennen we Gebruikers van IT en Communicatietechnologie en aan de andere kant hebben we Solution Partners (Leveranciers) aan ons gekoppeld. Verder heeft BTG een dochterorganisatie; BTG Services. Deze levert op het vlak van Telecom Expense Management (TEM) diensten aan grote organisaties zoals zorginstellingen, maar ook aan overheden en tal van andere bedrijven. Naast onze TEM diensten en services, leveren we ook diensten op het vlak van SMS, hebben we een webshop en zijn we aan de slag met de ontwikkeling van Consultancy Support. BTG en BTG Services brengen dagelijks vraag en aanbod bij elkaar, waarbij de Vereniging ‘content driven’ is en BTG Services ‘service driven.’ 

 Binnen onze BTG Expertgroepen vinden inhoudelijke en technisch georiënteerde discussies plaats. De uitkomsten van die discussies leiden vaak tot inzichten op het vlak van nieuwe producten, diensten en services. In elke discussie die plaatsvindt, ook binnen BTG Services, worden bedrijfsleven, gebruikers én de overheid actief betrokken. Het is altijd belangrijk om te weten wat wel en niet kan en/of wat bij wet is geregeld.  

Volop kansen 

 Met BTG Services willen we nóg actiever inspelen op producten en diensten die een essentiële rol spelen in digitale duurzaamheid en een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. We zien interessante mogelijkheden op het gebied van Green ICT. Om deze stappen doelgericht te zetten, moeten we ons ook aan de verenigingskant verdiepen in zaken als hoe de organisatie denkt over Green ICT Strategy en hoeveel controle de ICT-afdeling heeft over alle ICT-services in de organisatie. Op deze manier kunnen we effectieve ondersteuning bieden. 

Een cruciaal aspect van ons ‘climate chance policy’ is het gebruik van een E-Waste beleid in organisaties om ICT-apparatuur te hergebruiken of te recyclen. Hoe gaan we dit aanpakken? Er moet een verandering in mindset plaatsvinden, niet alleen van bovenaf in organisaties, maar ook met bewustwording op alle niveaus. 

Meer samenwerking 

 Naast het feit dat bewustwording binnen organisaties nodig is om gezamenlijk duurzamer te werken op het gebied van ICT, is het ook van belang om samen te werken met partijen buiten je  eigen organisatie. Hoe mooi zou het zijn als we gezamenlijk bouwen aan een Green ICT Supply Chain? Hierbij zouden de ICT-afdelingen niet alleen rekening moeten houden met de milieueffecten van leveranciers tot eindgebruikers, maar ook moeten stilstaan bij aspecten zoals de netwerkarchitectuur, hardware capaciteit, data lifecycle management en meer. 

 Een ander punt waar BTG Services aandacht aan kan besteden, is Software & ICT Services. Veel bedrijven worstelen hiermee, en ze hoeven dit niet allemaal zelf te ontwikkelen. We hebben betrouwbare partners die professionele producten en diensten leveren. 

 Tot slot willen we benadrukken dat BTG Services vanaf de start nauw samenwerkt met de MNO’s. Zij leveren de diensten, en wij zorgen ervoor dat deze goed verankerd zijn bij onze klanten. De MNO’s zijn ook betrokken bij ontwikkelingen binnen BTG en BTG Services, en omgekeerd zijn wij ook betrokken bij innovaties bij de MNO’s. Op deze manier is de samenwerking volledig en tonen we aan dat we continu inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. 

 Om onze ambities te kunnen realiseren, beschikt BTG Services en ook de Vereniging over een stevig en deskundig team, onder leiding van Jeroen Hofsté, Directeur Finance, Control & Operations voor de beide organisaties. Vanaf januari 2024 wordt dit team versterkt met een nieuwe directeur BTG & BTG Services die zijn opwachting gaat maken tijdens het BTG Event op 13 december. 

 Op deze wijze zijn BTG Vereniging én BTG Services onlosmakelijk aan elkaar verbonden! Daar waar de inhoudelijke discussie de toepassing en doorvertaling ‘raakt’ naar producten en diensten, passend binnen de actualiteit van dit moment en binnen het frame van ‘duurzame digitalisering,’ vindt de discussie plaats binnen de Vereniging. Zodra er sprake kan zijn van nieuwe producten en diensten, vraag gestuurd vanuit de behoefte van onze leden en achterban, vindt de uitrol ervan plaats via BTG Services. Vandaar ook ons gezamenlijk jaarthema 2024; 

Gerelateerd nieuws