Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

HPE neemt Juniper Networks over voor 14 miljard dollar

10 jan 2024

Hewlett Packard Enterprise (HPE) is in verregaande onderhandeling rond de overname van Juniper Networks in een deal ter waarde van 14 miljard dollar. De overname zal volgens HPE de verschuiving van de portfoliomix naar oplossingen met een hogere groei bevorderen en de netwerkactiviteiten met hoge marges versterken, waardoor de duurzame winstgevende groeistrategie wordt versneld.

Verwacht wordt dat het de netwerkactiviteiten van HPE zal verdubbelen, waardoor het portfolio voor bestaande klanten zal worden gediversifieerd. Het bedrijf zegt dat het zijn portfolio heeft afgestemd om te profiteren van substantiële IT-trends zoals de explosie van AI en de toenemende hybride cloud-gedreven zakelijke vraag.

“HPE’s overname van Juniper vertegenwoordigt een belangrijk keerpunt in de sector en zal de dynamiek in de netwerkmarkt veranderen en klanten en partners een nieuw alternatief bieden dat aan hun zwaarste eisen voldoet”, Antonio Neri, president en CEO van HPE.

“Deze transactie zal de positie van HPE versterken op het kruispunt van versnellende macro-AI-trends, onze totale bereikbare markt uitbreiden en verdere innovatie voor klanten stimuleren terwijl we helpen de AI-native en cloud-native werelden te overbruggen, terwijl we ook aanzienlijke waarde voor aandeelhouders genereren. .

“Ik ben verheugd om de getalenteerde medewerkers van Juniper in ons team te mogen verwelkomen, nu we twee bedrijven met complementaire portfolio’s en bewezen trackrecords op het gebied van het stimuleren van innovatie binnen de sector samenbrengen.”

Na afronding van de deal zal Rami Rahim, CEO van Juniper, leiding geven aan de gecombineerde HPE-netwerkactiviteiten en rapporteren aan Neri.

Rahim zei: “Onze jarenlange focus op innovatieve, veilige AI-native oplossingen heeft de uitstekende prestaties van Juniper Networks bevorderd.

“We hebben met succes uitzonderlijke gebruikerservaringen en vereenvoudigde operaties geleverd, en door ons aan te sluiten bij HPE geloof ik dat we de volgende fase van onze reis kunnen versnellen.

“Bovendien maximaliseert deze combinatie de waarde voor onze aandeelhouders via een betekenisvolle premie in contanten. We kijken ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde HPE-team om innovatie te stimuleren voor ondernemingen, serviceproviders en cloudklanten in alle domeinen, inclusief campus, filiaal, datacenter en het wide area network.”

De deal zal naar verwachting eind 2024 of begin 2025 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Gerelateerd nieuws