Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Petra Claessen in jury Green Innovation Hub contest ’24

29 feb 2024

Petra Claessen, voorzitter BTG, is toegetreden tot de jury van de Green Innovation Hub contest ’24. Vorig jaar maakte ze ook al deel uit van de jury, waarin verder vertegenwoordigd zijn: Juryvoorzitter – Geert-Jan Put (Gemeente Almere), Peter Kleinjan (CollaborAll), Yolanda Koevoets (Horizon Flevoland), Majonne Bokelman-Dumas (VodafoneZiggo) en Caspar de Jonge (DMI-ecosysteem). Na de eerste succesvolle editie in 2023 is de inschrijving inmiddels gestart voor de Green Innovation Hub contest 2024. Inschrijving staat open voor naar digitaal gedreven toepassingen op het gebied van duurzame energie, mobiliteit of slim wonen, die verder kan groeien en klaar is om te versnellen en op te schalen. Een oplossing waarmee je echt impact kan maken. Dit met als doel écht toekomstgericht te kunnen bouwen en als voorbeeld te dienen voor de rest van Nederland.BTG is als actief partner van de Green Innovation Hub betrokken bij de contest.

Petra Claessen, voorzitter BTG en boardmember BTG Holding: “BTG en Green Innovation HUB kennen al vanaf de start van de Green Innovation Hub, een hechte samenwerking en vanuit BTG had ik vorig jaar ook zitting in de Jury. Continueren is dan ook een must ook omdat digitale transformatie vraagt om duurzame digitalisering! Nederland moet als koploper in de digitale transformatie, die rol pakken. Een toekomstige economie is een gedigitaliseerde economie. Digitale technologie is een cruciaal onderdeel van de oplossing in de huidige vraagstukken. BTG is actief betrokken bij de NL Coalitie Duurzame digitalisering en bedrijven en organisaties moeten vanaf 2024 verplicht verslag uitbrengen van hetgeen ze doen op het gebied van duurzaamheid en hun prestaties. Dit is vastgelegd in een Europese richtlijn (CSRD). In de CSRD komen 3 gebieden aan de orde waarmee we allemaal te maken hebben; de zogenaamde ESG’s. Environment (milieu), Social (Sociaal) en Governance (bestuurlijk). Ook gemeenten zoals Almere krijgen hiermee te maken, vandaar ook dat we het ESG initiatief verankeren binnen onze Expertgroup “Smart Society” waarin zeker een rol is weggelegd om hierin te participeren vanuit de Green Innovation HUB. Gebruikers en solution Partners gaan digitaal en duurzaam met elkaar aan de slag. Het is ook daar waar de “Green Innovation Hub” uit Almere op aansluit. Als jurylid in de Green Innovation Hub Contest, is BTG is voornemens om de winnaar te koppelen aan een BTG Partner die volop aan de slag is met duurzame digitalisering. Leereffect; het delen van kennis en kunde. “BTG Building Bridges to a sustainable society” dat is waar wij als BTG actief op inzetten om jonge en innovatieve ondernemers uit Almere en Flevoland, te stimuleren om vanuit die innovatiekracht ontwikkelingen te realiseren.“

Gerelateerd nieuws