CIO’s en CTO’s vergroten inzet op transitie naar de cloud

Veel IT-leiders zijn van mening dat hun bedrijf nog niet is voorbereid op de toekomstige IT-behoeften van de business. Nagenoeg alle CIO's en CTO's zetten meer in op hun transitie naar de cloud.

Dit blijkt uit het onderzoek 'The State of IT Transformation Study' van IBM onder 380 CIO's en CTOs van middelgrote en grote bedrijven. 60% van de respondenten stelt dat hun IT-modernisatieprogramma nog niet geschikt is voor de toekomst. Bijna een kwart (24%) meldt dat hun bedrijf nog maar net is begonnen aan hun IT-modernisatiereis of het moderniseren van hun IT-omgeving. Een derde meldt zich momenteel middenin deze transitie te bevinden.

Nagenoeg alle IT-leiders zetten in op de cloud
95% van de ondervraagde IT-leider zegt dat zij een cloudstrategie willen inzetten. 53% zegt hierbij op agressieve wijze een public cloudstrategie na te streven, 48% een hybride cloudstrategie en 45% een private cloudstrategie.

"Onze klanten willen IT-modernisatie versnellen door de inzet van zowel public als hybrid cloudmodellen, data, AI, automatisering en andere sleuteltechnologieën om grootschalige, complexe en wereldwijde architecturen op effectieve wijze vorm te geven, te schalen en te beheren", aldus Archana Vemulapalli, general manager bij IBM Infrastructure Services. "In deze snel veranderen digitale business-omgeving kunnen organisaties de juiste technologie en de juiste partners inzetten om een schaalbare digitale business te aggregeren, integreren, bouwen en onderhouden, en tegelijkertijd effectief governance te afdwingen.

Druk op IT-infrastructuur gestegen
De druk op IT-infrastructuur is gestegen door de COVID-19 pandemie, wat de vraag naar cloudinfrastructuur, de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en beveiligingsupgrades vergroot. Meer dan 6 op de 10 technologieleiders verwacht dat de toegenomen vraag naar cloudinfrastructuur blijvend is.

Ook blijkt dat veel IT-leiders niet zeker weten of zij over de juiste teams beschikken voor de realisatie van hun IT-plannen. 40% denkt dat dit niet het geval is. Meer dan drie op de vier zegt op vertrouwde partners te vertrouwen voor het leveren van managed infrastructuurdiensten.

Veel ondervraagde CIO's en CTO's melden dat de toegenomen behoefte aan flexibiliteit van infrastructuur de belangrijkste drijver is van digitale transformatie. Behoefte aan concurrentievoordeel (61%), kostenbesparingen (58%), toegenomen globalisering (54%) en voldoen aan klantbehoeften (45%) volgen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.