Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Bereikbaar Breda App award-winnaar op Smart City Expo World Congres

9 nov 2023

De Beter Bereikbaar Applicatie voor mensen met een beperking heeft tijdens de Smart City Expo World Congres (SCEWC) in Barcelona de Living and Inclusion Award gewonnen. De Nederlandse inzending had concurrentie van steden in China en Rwanda. Breda is vanuit Bredata lid van BTG. Judith van Brussel en Kees Kerstens namen namens de gemeente Breda de Award in Barcelona in ontvangst.

De app toont basisvoorzieningen op één kaart overzichtelijk in beeld. Het gaat dan om toiletten, rustpunten, maar ook parkeerplekken en is ontwikkeld
Organisatoren kunnen de app gebruiken om eigen informatie toe te voegen aan de basisinformatie van de gemeente.

Behalve voor een prettig verblijf in de binnenstad, wijst de app ook de weg er naartoe. Dat wordt gedaan met een persoonlijk routeadvies. De app kan afwijkende routes kiezen en suggesties doen voor parkeergarages, OV en fietsroutes.
Dit zorgt voor het spreiden van druktes in de stad. Ook is het mogelijk om een parkeerplek te reserveren in een gekozen parkeergarage.

‘Hiermee willen we de binnenstad makkelijker bereikbaar maken voor iedereen’, zei wethouder toegankelijkheid Jeroen Bruijns bij de lancering van de app.
‘De app is een goed hulpmiddel voor mensen met een beperking om snel praktische informatie te krijgen voor hun bezoek aan de stad of evenement. Dat zorgt voor een gastvrij verblijf in onze stad.’
Tijdens het toonaangevende SCEWC in Barcelona werden meer prijzen uitgereikt, onder meer in categorieën zoals governance, veiligheid, mobiliteit en smart city. Daar zaten geen Nederlandse genomineerden bij.

Petra Claessen, Voorzitter van BTG – Branchevereniging voor IT en communicatietechnologie en Boardmember van BTG Holding; “Goed om te zien dat deze innovatieve Nederlandse stad internationaal in de prijzen valt. Op de Smart City Expo in Barcelona is deze week weer eens zichtbaar geworden hoe actief we in Nederland zijn met het realiseren van slimme steden. Vanuit de BTG en in het bijzonder onze expertgroep Smart Society zetten we hier voortdurend actief op in, samen met alle stakeholders.

Gerelateerd nieuws