Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG roept op tot Nationaal Debat over duurzame digitalisering

26 jan 2024

Op de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst van BTG in Den Haag in Sociëteit De Witte, die zeer druk werd bezocht met ruim 165 deelnemers, benadrukte Petra Claessen, voorzitter BTG, gisteren het belang van duurzame digitalisering als focuspunt voor 2024. Het jaarthema van BTG voor 2024 is dan ook “BTG Building Bridges to a sustainable Society.”  Vanuit die strategische scope kijkt BTG ook naar de ontwikkelingen op het vlak van de zogeheten ESG’s.  Ondernemingen moeten vanaf nu verplicht verslag uitbrengen over hun duurzaamheidsbeleid en prestaties. In de Europese richtlijn hiervoor (CSRD), staan de gebieden Environment, Social en Governance centraal, ook wel ESG’s genoemd.  Nu  bekend is hoe de samenstelling van de Vaste Kamer Commissie voor Digitalisering er uit gaat zien en zodra de formatie rond is,  wil BTG, samen met een aantal partners zoals de Tech Denk Tank en iPoort, het nationale debat aanzwengelen voor “Duurzame Digitalisering.” In haar inspirerende toespraak, getiteld ‘BTG, Building Bridges to a Sustainable Society’, benadrukte Claessen verder de rol van BTG in het verbinden van gebruikers, solution partners, overheid, brancheorganisaties en andere betrokkenen in het digitale domein rond duurzame digitalisering en digitale transformatie. Met daarbij de nadruk op sustainability, connectivity, AI, Cybersecurit, 5G en 6G en private networks. De BTG ”state-of-the-union” sloot nauwgezet aan bij de bijdrage van Jan Rotmans. BTG heeft een stevig pleidooi gehouden voor een gezamenlijke aanpak voor een nationaal debat met betrekking tot “Duurzame Digitalisering.”

Gerelateerd nieuws