Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG vraagt aandacht voor vrouwen in ICT tijdens International Women’s Day

10 mrt 2022 Thema: Women in Tech

Nederland telt steeds meer vrouwen in de tech sector. Vrouwen waar we elke dag trots op zijn. Maar het zijn er nog lang niet genoeg, stelt Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services. Afgelopen dinsdag vroeg zij hier extra aandacht voor tijdens Internationale Vrouwendag.

Op dit moment is slechts 18% van de ICT’ers in Nederland vrouw. Het ministerie van EZK wil, samen met BTG, dit percentage verhogen naar 50% in 2030. Uit recent onderzoek van Accenture blijkt dat het in het huidige tempo nog 100 jaar duurt voor de wereldwijde kloof tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt is gedicht. Door de coronacrisis komt daar nog eens 50 jaar bij. Gezamenlijke actie is dringend nodig om het tempo te verhogen.

Petra Claessen, CEO BTG & BTG Services: “BTG ondersteunt het streven van het Ministerie. Diversiteit kan een belangrijke bijdrage leveren aan innovatie in de ICT-sector. En daarnaast een oplossing zijn voor het tekort aan ICT-talent. Meetbare doelstellingen en concrete acties helpen bij het realiseren van tastbaar resultaat. Zo versterken we de diversiteit van de ICT-sector en zorgen we dat de sector profiteert van de toegevoegde waarde die diversiteit biedt.”

Arianne Rutgers, verenigingsmanager BTG voegt daar aan toe: “We zien graag de inbreng van meer vrouwen bij de expertgroepen en bijeenkomsten binnen onze vereniging. De ICT branche bestaat voor een groot deel uit mannen en meer diversiteit zorgt voor een andere kijk op de business.”

Actieve rol

BTG is al jaren zeer actief op dit gebied. Zo organiseert BTG met de BTG peergroup Women in Tech gesprekken met vrouwen uit de ICT- en telecombranche. Met deze Women in Tech Talk video’s biedt BTG podium aan topvrouwen uit de techwereld met een duidelijke visie op tech en de toekomst. Vorig jaar verscheen nog een special editie van BTG in Business over Women in Tech. BTG stimuleert ‘meiden in de ICT’ in het MBO onderwijs via de SBB-deelraad.

Petra Claessen maakt op 31 maart ook deel uit van het panel ‘Vrouwen in Cybersecurity: Meet the Experts’ tijdens de Dutch IT Security Day. Samen met andere prominente vrouwen in de IT; Hendrika Willemse-Vreugdenhil (She in IT), Saskia Schuit (ESET) en Justyna Moesman (Tech Data).
Claessen benadrukt dat ook onderwijs cruciaal is hierin. “BTG praat als verbindende schakel met alle betrokken partijen om meer vrouwen via scholing in de tech sector te betrekken. Er is nog veel werk te verzetten, maar we zien vooruitgang. Zeker als je kijkt hoeveel indrukwekkende vrouwen er al op cruciale posities in de tech sector werkzaam zijn.”

Gerelateerd nieuws