Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Lieke Lamb is benoemd tot directeur van Women in Tech NL

3 mei 2023 Thema: Women in Tech

Lieke Lamb is per april jl. bij Women in Tech benoemd tot nieuwe directeur van The Dutch Chapter van deze global organisatie. Lamb is als een van de oprichters betrokken bij Women in Tech NL.

De wereldwijde community heeft inmiddels meer dan 200.000 leden, vijfenveertig chapters in evenzoveel landen en een hoofdkantoor in Parijs. De belangrijkste missie is het bevorderen van gelijke behandeling en diversiteit op gebieden als wetenschap, technologie en kunst. Een belangrijke leidraad daarbij zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Inspireren
Lamb: “Ik ben blij met het vertrouwen dat Women in Tech Global en onze President Ayumi Moore Aoki in mij stellen. Met The Dutch Chapter willen we in de komende jaren een sterke partner en een uitdager zijn voor partijen als de politiek, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. We willen ze inspireren als het gaat om de participatie van vrouwen en meer diversiteit en inclusie in het algemeen.”

Als directeur van ‘The Dutch Chapter’ van Women in Tech volgt Lamb dr. Cara Antoine op, die vanaf december 2019 leidinggaf aan de Nederlandse afdeling en nu Lamb’s plaats in de Advisory Board over zal nemen. Women in Tech is Antoine dankbaar voor haar enorme inzet en de jaren waarin ze directeur was. Vorig jaar won The Dutch Chapter op de Global Summit in Parijs nog de Global Excellence Award.

Intensiever samenwerken met andere chapters
Lamb kijkt er naar uit om het werk van de door haar zeer gewaardeerde dr. Antoine voort te zetten. “Samen met het fantastische team van ruim dertig andere enthousiaste Nederlandse leden zullen we verder blijven zoeken naar ‘excellence’. We zullen nog intensiever gaan samenwerken met de chapters uit andere landen. En natuurlijk zullen we specifiek blijven opkomen voor de gelijke behandeling van vrouwen en meisjes.”

Lamb is daarnaast CEO van het Future Expertise Center, vanuit waar ze politiek en bedrijfsleven adviseert. Ze treedt op als dagvoorzitter, keynote speaker en expert op gebieden als technologie, innovatie en digitalisering, leiderschap, verandermanagement, diversiteit en inclusiviteit. Ook is ze regelmatig te gast bij televisieprogramma’s als ‘Nieuwsuur’, ‘EenVandaag’, ‘Goedemorgen Nederland’ en ‘Tijd voor MAX’. Samen met haar man en business partner Richard Lamb schrijft ze boeken over maatschappelijke ontwikkelingen en strategische trends. Haar motto is: ‘Always looking forward to the future’.

BTG en Women in Tech
“Vanuit BTG zetten we al enige jaren zeer actief in op het vergroten van de diversiteit binnen de IT-sector. Dit doen we onder meer via onze peergroup ‘Women in Tech, dat het stimuleren en het verstevigen van de positie van vrouwen in de technologie ondermeer als doel kent. De verbinding van ‘Meiden in de ICT met deze top vrouwen in TECH’ vormt een speerpunt in het beleid van Vereniging BTG. Ook wij als BTG blijven ons inzetten om vrouwen aan de top in TECH te versterken en dit in combinatie met kansen voor Jonge meiden in Tech. Dit BTG programma heet ‘Green meets grey’, aldus Petra Claessen, Vice-Voorzitter BTG/Boardmember BTG Services”.

Gerelateerd nieuws