Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Petra Claessen bezoekt NZTech in kader NLTech Week en Women in Tech

7 mrt 2024 Thema: Women in Tech

Ook in Nieuw Zeeland is er een tekort aan vrouwen in tech, op alle levels. Afgelopen maand bracht Petra Claessen een bezoek aan Nieuw-Zeeland, waar BTG nauw samenwerkt met onze zusterorganisatie NZTech. Tijdens haar verblijf had ze het genoegen om uitgebreid te spreken met CEO Graeme Muller en Yvonne Gill, de executive director van TechWomen bij NZ Tech, met een netwerk van ruim 700 vrouwelijke top executives .

Naast de samenwerking rond de NZ TechWeek en de aankomende NL Tech Week in september 2024, bespraken ze enthousiast de activiteiten die beide organisaties ontplooien om vrouwen te stimuleren om de techsector in te gaan. Yvonne Gill deelde inspirerende voorbeelden, zoals een programma waarbij middelbare scholieren worden gekoppeld aan lokale techbedrijven, een initiatief om hen te inspireren voor een toekomst in de tech.

Met een netwerk van maar liefst 700 vrouwelijke executives zet Gill zich ook in om meer vrouwen in leidinggevende posities in de tech te krijgen. Petra Claessen,: “Als voorzitter van BTG en boardmember van BTG Holding ben ik verheugd te zien dat BTG en NZTech dezelfde visie en drive delen om de digitale transformatie te versterken, met speciale aandacht voor de rol van vrouwen. Deze inspirerende sessie heeft ons beiden nieuwe inzichten gegeven, waardoor we deze belangrijke onderwerpen nog sneller kunnen bevorderen. Wil je meer horen over deze visie van het Nieuw-Zeelandse TechWomen? Bekijk de video hier.

Gerelateerd nieuws