Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cyclomedia introduceert 3D puntenwolk Aerial Point Cloud

1 jul 2020

Cyclomedia introduceert de Aerial Point Cloud, een driedimensionele puntenwolk die gelijktijdig met luchtfoto’s wordt ingewonnen voor heel Nederland. De luchtfoto’s maken zeer nauwkeurige positionering mogelijk en vormen dankzij hun hoge puntendichtheid een landsdekkende dataset.

De puntenwolk combineert gegevens ingewonnen op straatniveau met data verzameld vanuit de lucht. De dataset geeft toegang tot alle plaatsen in Nederland in 3D. Met behulp van de interactieve webviewer Street Media is het onder meer mogelijk virtuele analyses uit te voeren op vegetatie, daken en buitengebieden. Via de download service is het mogelijk de dataset te integreren in eigen applicaties.

De Aerial Point Cloud wordt op dit moment ingewonnen en komt gefaseerd per regio/gemeente beschikbaar. Cyclomedia verwacht dat de Aerial Point Cloud nog dit jaar volledig landsdekkend is. Meer informatie is onder meer beschikbaar tijdens de LiDAR webinar van Cyclomedia, waarin Aerial Point Cloud en verschillende toepassingen worden geïntroduceerd. U kunt zich hier aanmelden voor de webinar.

Gerelateerd nieuws