Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Handleiding emissieloze werkplek gepresenteerd tijdens Jaarfestival ECP

16 nov 2023

Vanochtend is tijdens het ECP-jaarfestival de handleiding ‘op weg naar een emissieloze online werkplek’ gepresenteerd, gepubliceerd door de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering.
Petra Claessen, Voorzitter van BTG – Branchevereniging voor IT en communicatietechnologie en Boardmember van BTG Holding nam de publicatie in ontvangst uit handen van Karen van der Zanden van de Coalitie. Eerder tijdens deze dag, waarop ECP haar 25 jarig bestaan vierde , was Claessen panellid in de sessie over de Emissieloze (online)Thuiswerkplek. Een van de gasten op deze bijzondere dag was Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. In het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning keken een keur aan sprekers terug op belangrijke, digitale ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar. En werd gekeken naar elke ontwikkelingen ons nog te wachten staan.

In de handleiding staan een groot aantal tips en aanbevelingen om de emissie van de werkplek te verlagen. De aanbevelingen zijn verder uitgewerkt voor de verschillende doelgroepen: de werknemer, de werkgever en de leveranciers van digitale producten en diensten.
Petra Claessen” Duurzaamheid staat al heel lang hoog op de agenda bij BTG en bij haar leden. Het heeft onze volle aandacht en gelukkig wordt dat breed gedragen, zoals ook blijkt uit deze handleiding. Goed dat de coalitie duurzame digitalisering ook oog heeft voor het verduurzamen van de (thuis)werkplek.”

Gerelateerd nieuws