Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Jeroen Dijsselbloem voorgedragen als burgemeester van Eindhoven

20 jul 2022

Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Eindhoven. Dijsselbloem volgt John Jorritsma (VVD) op, die vorig jaar zijn vertrek aankondigde.

Dijsselbloem was vanaf 2012 minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, het overlegorgaan van de ministers van Financiën van de Eurolanden. Beide functies bekleedde hij vijf jaar. Eerder was Dijsselbloem vanaf 2000 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ook was hij woordvoerder op het gebied van onder meer belastingen, migratie en integratie, onderwijs en jeugdzorg.

De voordracht wordt nu voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken, waarna de benoeming bij Koninklijk Besluit volgt. De gemeenteraad van Eindhoven gaat ervan uit dat Dijsselbloem op 13 september 2022 als nieuwe burgemeester van Eindhoven aantreedt.

Keynote op BTG event
Dijsselbloem sprak onlangs op het BTG event in Grand Hotel Huis ter Duin. In zijn keynote ging de oud-minister en de nieuwe burgemeester van Eindhoven onder meer in op zijn rol als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Ook gaf Dijsselbloem voorbeelden in het kader van digitale veiligheid, iets waarover de Onderzoeksraad uitgebreid heeft gerapporteerd. Bewustwording en het bewaken van goede procedures omtrent digitale veiligheid noemde Dijsselbloem in zijn keynote van essentieel belang, terwijl dit nog redelijk onderontwikkeld is. Op dit vlak is dan ook nog veel werk te doen, stelde Dijsselbloem vast.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services, feliciteert Dijsselbloem met zijn benoeming tot burgemeester van Eindhoven. Claessen: “BTG feliciteert Jeroen Dijsselbloem met zijn benoeming. We kijken uit naar een verbinding met Brainport en de regio Eindhoven!”

Gerelateerd nieuws