Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Kabinet beslist volgende week over Nederlandse corona-app CoronaMelder

9 jul 2020

De Nederlandse waarschuwingsapp voor het coronavirus gaat CoronaMelder heten. Het kabinet neemt volgende week een beslissing over het gebruik van de app.

De app wordt op dit moment getest door enkele honderden inwoners van Twente. Hierbij wordt onder meer gekeken of de installatie en gebruikte benamingen geen misverstanden oproepen. Ook kijken onderzoekers hoe gebruikers reageren indien zij besmet blijken te zijn of dicht in de buurt van iemand met een bevestigde coronabesmetting zijn geweest.

Ondersteuning bij contactonderzoeken
CoronaMelder is bedoeld als ondersteuning voor GGD bij het uitvoeren van contactonderzoeken. Hierbij wordt in kaart gebracht met wie een coronapatiënt in contact is geweest, zodat zij gericht kunnen worden gewaarschuwd. Deze personen kunnen hierdoor in zelfisolatie, wat helpt de verspreiding van het virus in te dammen.

De app maakt gebruik van een API beschikbaar gesteld door Google en Apple, ontwikkelaars van de mobiele besturingssystemen Android en iOS. CoronaMelder is geschikt voor Android 6 of iOS 13.5 of nieuwere versies van de besturingssystemen. De broncode van zowel de Android- als iOS-app is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws