Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

KPN beste dienstverlener op het gebied van mobiele data en technologie

17 nov 2023

KPN is nog steeds de beste dienstverlener op het gebied van mobiele data en technologie, zo stelt Sprout. Wel heeft KPN in de subcategorieën NPS (Net Promoter Score), klantgerichtheid, productleiderschap wel wat in moeten leveren. Op NPS staat Samsung nu op 1 en bij klantgerichtheid staat Huawei net voor KPN. Vorig jaar scoorde KPN hier nog het hoogst. Bij excellente uitvoering is dat nog steeds zo. KPN staat verder op 1 in de categorie IT-beheer en onderhoud.

Reuzesprong Voys
Een andere ICT aanbieder die het goed gedaan heeft, is Voys, die ten opzichte van vorig jaar maar liefst 499 plaatsen steeg naar plek 33 in de algemene lijst. Vlak achter KPN die op plek 26 staat. En in de categorieën klantgerichtheid (vorig jaar 25), productleiderschap (vorig jaar 31) en excellente uitvoering (vorig jaar 22) binnen ‘Aanbod ICT-netwerken’ staan ze zelfs op de eerste plek.

Voys staat al meerdere jaren vermeld in de lijst, maar maakt dit jaar grote sprongen op zowel de algemene ranglijst als de ranglijst ‘Aanbod ICT-netwerken’ en bijbehorende subcategorieën.

“Ik was onwijs trots na het zien van de MT1000-ranglijst”, zegt Voys-oprichter Mark Vletter. “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in zowel de ondersteuning van onze klanten als de innovatie van ons product. Om daar op deze manier erkenning voor te krijgen is een onwijs compliment voor mijn collega’s die hier elke dag zo hard aan werken.”

Opvallende runners-up in de categorie ‘Aanbod ICT-netwerken’ zijn onder meer Eurofiber, Avaya, RoutIT, Ascom, Axians en Unica ICT Solutions.

Achtergrond

MT/Sprout, het toonaangevende platform voor de ondernemer van de toekomst, brengt jaarlijks een overzicht met de duizend beste zakelijke dienstverleners van Nederland.

MT/Sprout vraagt jaarlijks ruim 5.000 zakelijke beslissers met welke dienstverleners ze graag zakendoen. Dat doet het platform in samenwerking met het onderzoeksteam van de UvA volgens vastgestelde methoden. Hiervoor worden daadwerkelijke zakelijke afnemers van diensten gevraagd een enquête in te vullen. Deze zakelijke beslissers ranken hun samenwerkingspartners in verschillende branches, van IT tot financiële dienstverlening.
De MT1000 is het grootste onderzoek naar de waardering van zakelijke dienstverleners in Nederland. Het is de twaalfde keer dat MT/Sprout zakelijke dienstverleners laat beoordelen op het vlak van klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Aan de hand van de vraag of respondenten desbetreffende dienstverlener ook zouden aanbevelen aan anderen, wordt ook de Net Promotor Score (NPS) berekend. Respondenten zijn meer dan 5.400 zakelijke beslissers met inkoopbevoegdheid die in de afgelopen drie jaar zaken hebben gedaan met de te beoordelen 2.100 dienstverleners.

Overall top-10

Voor het derde jaar op rij staat HR-dienstverlener Whyz Executive Search aan kop van de top tien beste zakelijke dienstverleners van Nederland. “Wat opvalt, is het relatief grote aantal kleine bedrijven in de top tien van de MT1000”, vertelt Henk Volberda, UvA-professor van het Amsterdam Centre for Business Innovation en tevens MT1000 onderzoeksleider. “In een tijd waarin 85 procent van het klantcontact via digitale media plaatsvindt, wordt het warme persoonlijke contact steeds meer gewaardeerd. Intensief direct klantencontact en een kleine organisatie zorgen er ook voor dat dienstverleners veel flexibeler, adaptiever en specialistischer kunnen zijn. Dat is in tijden van snelle verandering, complexiteit en onvoorspelbaarheid geen overbodige luxe.”

 

Gerelateerd nieuws