Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Meer dan een derde van de Nederlandse startups en scale-ups worstelt met een gebrek aan kapitaal voor investeringen

30 jan 2024

Meer dan een derde van de Nederlandse startups en scale-ups worstelt met een gebrek aan kapitaal voor investeringen

Onderzoek van softwareontwikkelaar Klippa onthult dat 36% van de startups en scale-ups in Nederland het gebrek aan durfkapitaal ziet als hun grootste probleem. Het hebben van voldoende kapitaal is essentieel voor groei en productontwikkeling, wat de trend des te zorgwekkender maakt voor deze groep jonge bedrijven. Uit aanvullend onderzoek van Golden Egg Check blijkt bovendien dat de investeringen in jonge bedrijven vorig jaar met 27% zijn gedaald ten opzichte van 2022.

Interessant is dat geen enkele manager van het MKB en grote ondernemingen het gebrek aan kapitaal noemde als een huidige uitdaging. Dit onderstreep het feit dat gevestigde bedrijven over het algemeen stabielere inkomstenstromen hebben en toegang tot meer diverse financieringsbronnen.

Aan de andere kant hebben arbeidstekorten de grotere bedrijven in Nederland harder getroffen. Bijna de helft (47%) van alle bestuurders in het MKB en grote ondernemingen heeft aangegeven dat het vinden van personeel hun belangrijkste uitdaging is. Ter vergelijking: binnen startups en scale-ups werd het arbeidstekort slechts genoemd door 24% van de respondenten.

Over de enquête

De C-Level Insights-enquête van Klippa is beantwoord door een diverse groep managers. De meerderheid van de respondenten zijn CEO’s (60%), gevolgd door CTO’s (11%), CFO’s (9%) en andere C-suite managers. Ze zijn actief in 18 verschillende sectoren, in organisaties van alle groottes – van kleine en middelgrote bedrijven tot grote ondernemingen met jaaromzetten van meer dan $1 miljard.

 

Gerelateerd nieuws