Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Minister van EZK krijgt gelijk in zaak over de indeling van de 3,5GHZ van voor de uitrol van 5G voor mobiele communicatie

30 nov 2023

De rechtbank van Rotterdam heeft op 29 november uitspraak gedaan over de voorgenomen NFP (nationaal frequentie plan) wijziging van de 3,5GHz band. In totaal hadden 10 partijen bezwaar aangetekend, Inmarsat, de 3 MNO’s en 6 partijen die behoefte hebben aan lokale netwerken. Onder de 6 partijen waren ook een aantal BTG leden. Inmarsat heeft voor de zitting in oktober een overeenstemming bereikt met het Ministerie en heeft daardoor niet deelgenomen aan de zitting.

De rechtbank heeft geoordeeld dat de minister het besluit zorgvuldig heeft voorbereid en daarbij de nodige adviezen van experts heeft ingewonnen. Ook heeft de minister begrijpelijke keuzes gemaakt en haar afwegingen voldoende gemotiveerd. De rechtbank heeft geen inhoudelijk oordeel gegeven op de door de minister gemaakte keuzes, omdat de rechtbank vindt dat het zelf niet kan vaststellen of en wanneer sprake is van doelmatig gebruik van frequentieruimte. De rechtbank heeft een toetsing gedaan aan algemene rechtsbeginselen.
De verwachting is dat de Minister van EZK de voorgenomen NFP wijziging zal doorvoeren en de 5G veiling van de 3,5GHz zal gaan voorbereiden.

Gerelateerd nieuws