Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Nederlandse ambassadeur opent Nederlands paviljoen op Smart City Expo

7 nov 2023

Vanaf vandaag is het Nederlands Paviljoen op de Smart Cities Expo World Conference te bezoeken in de Fira in Hal 1, C1.11. De opening werd verricht door de Nederlandse ambassadeur van Nederland in Spanje, Roel Nieuwenkamp, hier midden op de foto, met naast hem v.l.n.r Danny Frietman , Geert Jan Put, , Caspar de Jonge, Yvonne Kemmerling

BTG is deze week prominent aanwezig op de Smart City Expo World Congress in Barcelona, ’s werelds grootste en meest invloedrijke evenement voor steden en stedelijke innovatie. Zo maakt BTG deel uit van een consortium dat het Nederlandse paviljoen realiseert. Het consortium is een samenwerking van BTG, DMI Ecosysteem, Future City Foundation, Green Innovation Hub, Trade and Innovate NL en RVO.

Bezoekers kunnen hier kennismaken met wat Nederland en de rest van de wereld op het gebied van Smart City te bieden heeft. Zowel qua kennis als technologie.
Tijdens de Expo wordt een groot aantal activiteiten vanuit Nederland georganiseerd. Ook vanuit het NL paviljoen, dat ook dit jaar prominent aanwezig is op de beursvloer. Zo was er gisterenavond een internationaal walking dinner event en vandaag dag het Smart City Business Forum – met als thema: ‘allianties bouwen voor de klimaatneutrale en slimme stad.’ Een event met meer dan 400 gasten uit heel Europa, de VS, Azië en zelfs Australië. Aan bod komen de nodige onderwerpen rond mobiliteit, zero-emissie, circulair bouwen, veiligheid en energietransities.

Petra Claessen, Voorzitter van BTG – Branchevereniging voor IT en communicatietechnologie en Boardmember van BTG Holding: “Voor de doorontwikkeling van smart cities in Nederland is het belangrijk dat we samen optrekken, daarom is deze samenwerking zo belangrijk. In Barcelona laten we als BTG weer zien dat we deel uitmaken van het Nederlands ecosysteem als het gaat om smart societies, ook via onze Expertgroep Smart Cities.”

Gerelateerd nieuws