Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Omdia: Lancering 5G-netwerk KPN voorbeeld voor andere Europese providers

20 aug 2020

De lancering van het 5G-netwerk door KPN is een goed voorbeeld voor andere Europese operators. Dit stelt internationaal onderzoeks- en adviesbureau Omdia, voorheen bekend als Ovum. Ook stelt Omdia dat de telecomprovider in vergelijking met andere operators een slimme aanpak hanteert binnen de zakelijke markt.

KPN is op 28 juli van start gegaan met de uitrol van zijn 5G-netwerk. Grote delen van de Randstad en Eindhoven worden hierbij als eerste aangesloten. KPN streeft ernaar eind 2021 in heel Nederland 5G-dekking te bieden.

Omdia prijst in het rapport ‘Enterprise 5G: Telcos are fighting the wrong battle’ de uitrol van het 5G-netwerk door de provider. Het onderzoeksbureau stelt dat KPN hiermee een slimme aanpak op het gebied van zakelijke 5G-connectiviteit hanteert, waarmee het inspeelt op behoeften van klanten. Ook noemt Omdia het 5G-aanbod van KPN een voorbeeld wat betreft kwaliteit met onder meer gegarandeerde bandbreedte, een combinatie van on-demand indoor en outdoor 5G-dekking en de mogelijkheid specifieke applicaties prioriteit te geven.

Gerelateerd nieuws