Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

NorthC Group neemt Zwitsers datacenter over

20 jul 2023 Thema: Smart Society

BTG-partner NorthC Group zet zijn expansie in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) door met de overname van een datacenter in Winterthur (nabij Zürich). Hiermee komt het aantal NorthC datacenters in Zwitserland op vier, na de overname van drie datacenters van Netrics, in april 2022.

De overname van het datacenter is een volgende stap in NorthC’s groeistrategie voor de Benelux en de DACH-regio. Het bedrijf zette in september 2021 zijn internationale uitbreiding in met de overname van twee datacenters in Duitsland. Ook in Nederland blijft NorthC uitbreiden, onder andere met een tweede datacenter in Eindhoven dat momenteel wordt gebouwd en in het najaar van 2024 operationeel wordt.

Kyndryl Switzerland is eerste klant
Kyndryl Switzerland, onderdeel van de Kyndryl Group en aanbieder van ICT-infrastructuurdiensten, gaat een Managed Service Agreement aan voor co-locatiediensten in het datacenter in Winterthur. Kyndryl is daarmee de eerste klant van NorthC in dit datacenter. Daarnaast stelt NorthC het datacenter in Winterthur open voor andere klanten in de regio.

Alexandra Schless (foto), CEO van NorthC Group: “Met deze nieuwe locatie breiden we onze activiteiten in Europa verder uit. Dit wordt het 17e NorthC datacenter. Het bevindt zich in een belangrijke groeimarkt in Zwitserland: de regio Zürich. We zien een voortdurend toenemende behoefte aan digitalisering binnen ondernemingen en publieke organisaties, wat de vraag naar datacenterdiensten stimuleert. Net als in onze andere datacenters in Nederland, Duitsland en Zwitserland zullen we in de regio Zürich een ecosysteem van regionale IT-partners opbouwen om lokale bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Natuurlijk brengen we ook onze belangrijkste NorthC-waarden naar dit datacenter, zoals onze focus op duurzaamheid en op nauwe, persoonlijke klantrelaties.”

Belangrijk knooppunt in de regio
Het datacenter in Winterthur is een belangrijk knooppunt voor datacommunicatie in de regio. Er is een breed scala aan belangrijke telecomaanbieders aanwezig in de faciliteit. Het datacenter heeft momenteel een IT-capaciteit van 1,8MW, met verdere uitbreidingsmogelijkheden om aan de groeiende vraag te voldoen.

NorthC gaat dit datacenter tevens verbinden met de drie andere datacenters van NorthC in Zwitserland, die zich bevinden in Münchenstein (regio Basel) en Biel (regio Bern).

Petra Claessen, Voorzitter van BTG en Boardmember BTG Services: “NorthC Group breidt met deze overname zijn activiteiten in Zwitserland en de DACH-regio uit. Het datacenter in Winterthur is een belangrijk knooppunt voor datacommnunicatie en dan ook een mooie uitbreiding op de bestaande datacenters van NorthC Datacenters in Zwitserland.”

Gerelateerd nieuws