Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Tech branche uit zorgen over consistentie overheidsbeleid rond Nederlandse technologiesector

12 mrt 2024 Thema: Smart Society

Een grote groep van organisaties actief in de technologiesector heeft een brandbrief gestuurd aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De brief is mede ondertekend door BTG. In de brief uiten de organisaties hun zorgen over het innovatie- en ondernemingsklimaat en een betrouwbare overheid. De zorg komt voort uit het debat over het recente debat over het ‘Verdienvermogen van Nederland’ en de impact over de mogelijke keuzes die de overheid gaat maken en die een aanslag kunnen vormen voor het inovatievermogen van de Nederlandse technologiesector. Zo ontstond tijdens het debat onduidelijkheid ontstaan over mogelijk uitstel van de vierde ronde van het Groeifonds en of daar dan geen afstel van komt.  Tweede Kamerlid Joost Sneller heeft deze week de inzet van de brandbrief vertaald naar een motie, waarover volgende week dinsdag gestemd wordt.

“Wij staan pal achter de zorgen die in deze brief aan de Tweede Kamer worden geuit”, stelt Petra Claessen, voorzitter BTG. “Innovatie is de motor van onze economie en het Nationaal Groeifonds is daarvan een cruciale aanjager. De projecten die van hieruit zijn gestart hebben bijvoorbeeld een positieve impact op onze gezondheid en veiligheid. De overheid moet zich hiervan bewust zijn én blijven.”

De brief roept de overheid dan ook op om de vierde ronde van het Nationaal Groeifonds intact te houden en hier ruim vóór 1 juni duidelijkheid over te geven. “De innovatiemotor van Nederland kan niet tijdelijk stil worden gezet. Bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties dringen aan op doorgang van en duidelijkheid over de vierde ronde tot er een alternatief is. Alleen op deze manier kunnen wij de broodnodige investeringen voortzetten. Met de oprichting van het Nationaal Groeifonds zijn de nationale investeringen in innovatie eindelijk weer gestegen. Dit was hard nodig, aangezien Nederlandse investeringen achterbleven ten opzichte van omringende landen. Terwijl Nederland de ambitie heeft om voorop te lopen in de ontwikkeling en productie van technologieën die we in de toekomst gebruiken, inclusief bijbehorende talent- en kennisontwikkeling, zoals uitgewerkt in de Nationale Technologiestrategie. Wij roepen u op om stabiel beleid te voeren, zeker nu er nog geen kabinet is.”

 

Lees hier de brief

Gerelateerd nieuws