MCS Smart week of IoT – 27 t/m 29 september 2022

Duik dieper in de belangrijkste IoT-ontwikkelingen tijdens de MCS Smart Week of IoT van 27-29 september

Na het succes van vorig jaar, keert de MCS Smart Week of IoT dit jaar terug. Van 27 tot en met 29 september organiseert MCS de tweede editie van dit gratis online evenement. Iedere dag zijn er twee sessies over de belangrijkste IoT-onderwerpen van nu. MCS viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Het thema van de Smart Week of IoT in 2022 is dan ook ‘25 years of innovation and inspiration’. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: crypto en blockchain in IoT, Artificial Intelligence, Smart Energy, Private LTE/5G, Smart Infra en EDGE Intelligence met LoRa/4G/5G.

Toonaangevende fabrikanten zoals Nokia, Advantech, Scailable, Teltonika, Nova Labs (Helium) en Option informeren deelnemers over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things (IoT). Ook vertellen zij alles over onmisbare hardware voor het ontwikkelen van succesvolle IoT-toepassingen. MCS Partners als Vialis (VolkerWessels), Videoguard, Do IoT Fieldlab (TU Delft), BePark, Wattson, Hogeschool Rotterdam en CH4 Networks nemen de deelnemers mee naar de praktijk. Zij vertellen over hoe zij kansen voor digitalisering hebben benut met hun geslaagde IoT-projecten en welke effecten dat heeft gehad op hun organisatie.

IoT niet meer weg te denken uit samenleving
Inmiddels zien veel organisaties in dat zij niet achter kunnen blijven met het slimmer en veiliger maken van processen. Door huidige technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, Smart Building, EDGE en 5G wordt het hen makkelijker gemaakt om volledig te automatiseren en digitaliseren. Zo worden niet alleen gebouwen en werkplekken gedigitaliseerd, maar worden ook steeds meer ‘dingen’ slim gemaakt en verbonden met internet.

Deze digitalisering verbetert de klanttevredenheid en zorgt ervoor dat organisaties steeds meer nieuwe inzichten krijgen. Zo kan een voorsprong op de concurrentie genomen worden. Veel toepassingen zijn daarnaast schaalbaar. Hierdoor worden kosten gereduceerd en de productiviteit verhoogd.

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van IoT
Met de Smart Week of IoT biedt MCS iedereen de mogelijkheid om geïnspireerd te raken door de mogelijkheden van IoT. Van resellers en system integrators tot aan eindgebruikers. Kijk voor meer informatie over het evenement en het programma op de website.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.